Hastanemizde 21 Eylül Dünya Alzheimer Günü etkinlikleri
21 Eylül 2023

Alzheimer hastalığı için farkındalığı arttırmak, hastalığın erken tespitini sağlamak amacıyla hastanemizde 21 Eylül Dünya Alzheimer Günü etkinlikleri Eğitim Birimimiz tarafından gerçekleşti. Poliklinik girişlerine kurulan standda ziyaretçiler çeşitli broşürlerle desteklenerek hastalık hakkında bilgilendirilmiş, görsel ve işitsel iletişim araçlarıyla hastanemizde bilgilendirici tanıtımlar yapılmıştır.

Demans (bunama), halk arasında bilinen ismiyle bunama, unutkanlığı ortaya çıkaran hastalıkların genel adıdır. Demans hastalıkların hepsi beyinde hücre ölümlerine neden olarak hastalıklara özgü bulguları ortaya çıkarır. Alzheimer hastalığı ise en sık görülen demans (bunama) hastalıklarından biridir, çoğunlukla unutkanlık, davranış bozukluğu, kafa karışıklığıyla başlayan ve demansa neden olan hastalıklar arasında en sık görülen türdür. Pratikte nöroloji polikliniğine başvurularda hasta şikayetlerinden dörtte birini unutkanlık oluşturmaktadır. Ancak her unutkanlık alzheimer olmayabilir. Etyolojide birçok sebep olabilir. Bunların tespiti ve ayırımı için kan testleri, beyin görüntülemeleri, nöropsikolojik değerlendirmeler ve klinik muayene eşliğinde tanı konulur. Eğer kendinizin ya da yakınınızdaki bir kişinin demansı olduğunu düşünüyorsanız hekiminizle iletişime geçmelisiniz.