Ağız ve Diş Sağlığı Ünitesi
23 Mayıs 2023

Klinik Hakkında

Ağız ve Diş Sağlığı 08:30-16:30 saatleri arasında Poliklinik hizmeti verilmektedir. Poliklinik hizmetlerinde hastalarımıza hekim seçme hakkı tanınmıştır.

Batıkent Semt Polikliniği Adres

20161007_101626_resized_1.jpg

Kliniğimizde hastaların muayene ve acil tedavileri aynı gün içerisinde tamamlanmakta ve daha sonra yapılacak tedavileri için randevuları planlanmaktadır.

Detertraj işlemi (Diş taşı temizliği)

Detertraj işlemi ağızda zamanla biriken diş taşlarının ultrasonik aletler aracılığıyla, mikro titreşimler vererek parçalanması işlemidir.
Dişler fırçalandıktan yaklaşık 12 saat sonra diş yüzeyinde film tabakası şeklinde plak oluşur. Fırçalama işlemi yapılmadığı takdirde bu plak tabasına tükürükteki minerallerin çökmesiyle ve bakterilerin de tutunmasıyla diş taşı oluşur. Bunu önlemek için günde en az 2 defa dişler fırçalanmalıdır.

Diş taşı birikimi dişeti enfeksiyonlarına hatta zaman içerisinde dişin etrafını saran alveol kemiğinde erimeye sebep olmaktadır. Bur sebeple 6 ayda bir düzenli diş hekimi kontrolüne gidilmelidir.

Hekim gerekli gördüğü taktirde diş taşı temizliği yapılmalıdır.