T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI Bursa İl Sağlık Müdürlüğü Mudanya Devlet Hastanesi

Bursa İl Sağlık Müdürlüğü Mudanya Devlet Hastanesi

Güncelleme Tarihi: 02/02/2018

Hastanemiz 1937 yılında hayırsever işadamı Hayri İpar tarafından annesi Şaziye Rüştü Hanım adına Sağlık Yurdu olarak kurulmuştur. Hizmetini sağlık yurdu olarak yürüten kuruluş daha sonra 15 yataklı Sağlık Merkezi haline gelmiştir.

tarihce.jpg

1984 yılında 25 yataklı Devlet Hastanesi'ne dönüştürülen hastanemize, idarecilerinin ve vatandaşlarının özverili çalışmaları ve kurulan dernek aracılığıyla 1990 yılında ek bina yapılmış ve teşrif edilmiştir. 1991 yılında da hastanemiz 50 yataklı Devlet Hastanesi statüsüne kavuşmuş ve kadrolarını nispeten tamamlamıştır.

tarihce2.jpg

Sağlık Bakanlığımız tarafından TOKİ’ne yaptırılan yeni hizmet binasına 04 Mart 2014 Tarihinde taşınan hastanemiz; toplamda 15.805 m2 kapalı alanda hizmet vermeye devam etmektedir.